Στο Κατάρ για συνομιλίες με τη Χαμάς ο αρχηγός της τουρκικής ΜΙΤ - Στο τραπέζι το σχέδιο Τραμπ
Ο Ιμπραχίμ Καλίν.
AP PhotoΣτην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, βρίσκεται ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ για τη Γάζα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες στη Ντόχα διεξάγονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ με τη μεσολάβηση του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Μακίντ αλ Ανσαρί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το συνολικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «οι προσπάθειες του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα διεξαχθούν συλλογικά και συντονισμένα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου συμμετείχε χθες σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Χαμάς, ενώ η Τουρκία θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελεσίγραφο Τραμπ σε Χαμάς: «Μέχρι 4 μέρες για να απαντήσετε, αλλιώς το Ισραήλ θα κάνει ό,τι πρέπει»
ΟΗΕ: Δεν είχαμε καμία εμπλοκή με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα
18:56
Καταδίωξη σκάφους με 14 μετανάστες στην Σάμο - Συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής
18:56
Για «ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία», κάνει λόγο ο Ζελένσκι
18:45
Καλλιάνος: Από Δευτέρα τέλος το ψυχρό κλίμα του σαββατοκύριακου - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
18:33