Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Ένας στους τρεις θα ψήφιζε από τον πρώτο γύρο το κόμμα της Λεπέν
Η Μαρίν Λεπέν με τον Ζορντάν Μπαρντελά
(AP Photo/Lewis Joly)Ο ένας στους τρεις Γάλλους (33%) δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, ότι στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα ψήφιζε στον πρώτο γύρο τον υποψήφιο της ακροδεξιάς, είτε είναι η Μαρίν Λεπέν, η οποία προς το παρόν στερείται με δικαστική απόφαση το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, είτε είναι ο πρόεδρος του κόμματός της «Εθνικός Συναγερμός», Ζορντάν Μπαρντελά.
Σε ό,τι αφορά την δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το 16%, εμφανίζεται να προηγείται με διάφορα στήθους ο πρώτος πρωθυπουργός (2017-2020) επί προεδρίας Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ, έναντι 15% που εμφανίζεται να λαμβάνει ο συνεργαζόμενος με τους Σοσιαλιστές, νυν ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλικσμάν.
Την τέταρτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει ο υποψήφιος του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν Λυκ Μελανσόν λαμβάνοντας το 12% των ψήφων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρός έξω από κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού ο πρέσβης της Νοτίου Αφρικής
Γαλλία: Πάνω 700 χιλιάδες ηλικιωμένοι βρίσκονται σε κατάσταση «κοινωνικού θανάτου»
Ο Τραμπ έδωσε στο «φως» βίντεο από την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Η στγμή που συλλαμβάνουν τον δράστη
08:01
Πώς είναι η εμπειρία διαμονής στο 8ο καλύτερο resort του κόσμου μέσα στη ζούγκλα του Μεξικού;
08:00
Πανελλήνιες 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές λίγο πριν τις εξετάσεις
07:53
ΗΠΑ: Φωτογραφία με τον δράστη ακινητοποιημένο από τις Αρχές - Ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και μαχαίρια - Ποιο το προφίλ του
07:41