Πάπας Λέων: «Ελπίζει η Χαμάς να δεχτεί το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα»
Ο Πάπας Λέοντας
AP Photo/Alessandra TarantinoΟ πάπας Λέων ΙΔ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης (30/9) ότι ελπίζει πως η Χαμάς θα δεχτεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.
«Ελπίζω ότι η Χαμάς θα δεχτεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία» στο αμερικανικό σχέδιο, δήλωσε ο ποντίφικας, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε Ιταλούς δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη θερινή του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, κοντά στη Ρώμη.
«Είναι σημαντικό να υπάρξει η εκεχειρία και η απελευθέρωση των ομήρων», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε σήμερα τελεσίγραφο στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, δίνοντας προθεσμία «τριών ή τεσσάρων ημερών» για να απαντήσει στο σχέδιό του για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο υποστηρίζεται από το Ισραήλ.
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου, ο οποίος ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, ο Λευκός Οίκος παρουσίασε τη Δευτέρα μια πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας που έχει μετατραπεί σε ερείπια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγωνία για την επίσημη απάντηση της Χαμάς στο σχέδιο Τραμπ - Αυτά είναι τα σημεία που «διχάζουν»
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ήττα το κακό τους β' ημίχρονο
23:21
Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
23:05
Ένταση στο μπλόκο Πατρών - Πύργου: Οδηγός ΙΧ εμβόλισε αυτοκίνητα για να «σπάσει» τον αποκλεισμό
22:53
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει για την αμερικανική υπηκοότητα μετά το διάταγμα Τραμπ
22:42