Σερβία: Κινέζος ο νεκρός από την ανατροπή βάρκας στο Δούναβη-Διακίνηση μεταναστών «βλέπουν» οι αρχές
Το σημείο του ναυαγίου στη Σερβική πλευρά του Δούναβη
AP Photo/Darko VojinovicΈνας νεκρός είναι ο απολογισμός της ανατροπής, σκάφους στον Δούναβη, στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, το βράδυ της Κυριακής.
Οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι «πρόκειται για υπήκοο της Κίνας και ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από πνιγμό». Στο ανακοινωθέν του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται επίσης ότι τέσσερεις ναυαγοί βγήκαν κολυμπώντας στη σερβική ακτή του Δούναβη και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Από την κροατική ομάδα διάσωσης αναφέρθηκε ότι διασώθηκαν πέντε Κινέζοι, τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Εκτιμάται ότι στη βάρκα επέβαιναν 11 άτομα, δέκα Κινέζοι και ένας Σέρβος ο οποίος φέρεται να ήταν ο χειριστής του σκάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ατόμου η τύχη του οποίου αγνοείται.
Η σερβική εισαγγελία χαρακτήρισε την υπόθεση ως διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Στην περιοχή συχνά γίνονται προσπάθειες μεταφοράς παράνομων μεταναστών από τη Σερβία στην Κροατία. Ο Δούναβης αποτελεί σε εκείνο το σημείο φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες και οι διακινητές προσπαθούν με βάρκες να περάσουν στην απέναντι όχθη του μετανάστες.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη και το Δεκέμβριο του 2019 όταν ανατράπηκε βάρκα που μετέφερε μετανάστες και βρήκαν τραγικό θάνατο έξι απ αυτούς.
Το ευχαριστώ της Γκίλφοϊλ στον Μητσοτάκη για το δείπνο στο Μαξίμου με αφορμή τα 250 χρόνια των ΗΠΑ
15:59
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο (3/07) οι αιτήσεις για 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς - Ποιοι οι δικαιούχοι
15:47
Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού - Αναφορές για θύματα
15:46
Ιαπωνία: Οι αρχές τοποθετούν 800 κάμερες στα βουνά εξαιτίας της αύξησης των επιθέσεων αρκούδων
15:44