Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα - Τραμπ: «Τα καταφέραμε... μετά από 3.000 χρόνια»
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ποζάρει με την υπογεγραμμένη συμφωνία σε μια σύνοδο κορυφής παγκόσμιων ηγετών για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025
Suzanne Plunkett, Pool Photo via APΣε μια ιστορική στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στην τελετή υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας για τη Μέση Ανατολή στην Αίγυπτο, έχοντας δίπλα του ηγέτες των εγγυητριών δυνάμεων Αιγύπτου, Τουρκίας και Κατάρ.
«Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη συνάθροιση χωρών όσον αφορά τον πλούτο και τη δύναμη που έχει γίνει ποτέ, και είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε αυτήν», δήλωσε ο Τραμπ πριν από την υπογραφή.
«Αυτό χρειάστηκε 3.000 χρόνια, το πιστεύετε; Και θα αντέξει. Αυτή είναι μια απίστευτη μέρα για τον κόσμο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η συμφωνία είναι τόσο μεγάλη που θα αποτρέψει έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή».
Ο Τραμπ αμέσως μετά υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για το τέλος του πολέμου στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο Σαρμ Ελ Σέιχ πριν από τη Σύνοδο για τη Γάζα
Ο Τραμπ είναι «ο μόνος ικανός» να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δηλώνει ο Σίσι
Συνάντηση Πάπα με την νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο: Στο επίκεντρο το μέλλον της Βενεζουέλας
14:20
Κραν Μοντανά: 34 από τα 40 θύματα πέθαναν παγιδευμένα σε στενή σκάλα - Δεν άντεξε το βάρος
14:15
Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: «Δεν έχει δουλειά υπουργός να παρεμβαίνει σε κοινοβουλευτικό διάλογο»
14:04
Τροχαίο στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη λεωφόρο Κύμης
13:58