Μ. Ρέντσι: Η Ιταλία λειτουργεί ως υποκινητής συζητήσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε.
«Η χώρα μας δρα ως ένας χρήσιμος υποκινητής συζητήσεων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην βουλή της Ρώμης.
Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, η επόμενη σύνοδος της 20ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί σε μία περίοδο ουσιαστικής αβεβαιότητας ενώ αναφερόμενος στην σύνοδο του Μαρτίου του 2017 (η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη για να εορτασθούν τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών) τόνισε ότι «θα είναι μια αποφασιστική, καθοριστικής σημασίας συνάντηση».
«Η περίοδος των προτάσεων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ανάγκη να προχωρούμε σε διαπιστώσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης με ευθεία αναφορά στην στάση της Ιταλίας στην τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδο της Μπρατισλάβα.
Σε σχέση τέλος με το μεταναστευτικό, ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η χώρα του θα ζητήσει από την Ένωση να υιοθετήσει σκληρή στάση προς τις χώρες εκείνες που έλαβαν πολλές χρηματοδοτήσεις αλλά τώρα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους σε ότι αφορά την επανεγκατάσταση των προσφύγων.
«Ανακαίνιση Κατοικίας» - «Σπίτι μου ΙΙ»: Πότε «κλείνουν» τα προγράμματα
05:00
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για τον Αύγουστο
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00