Η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ ακόμα δύο σορούς ομήρων - Επιβεβαιώνει ο Ερυθρός Σταυρός
Oχήματα του Ερυθρού Σταυρού φέρονται να μεταφέρουν φέρετρα με τις σορούς ομήρων
AP Photo/Yousef Al ZanounΑκόμα δύο σορούς ομήρων περέδοσε η Χαμάς στο Ισραήλ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις εννέα.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός Ερυθρός Σταυρός που ενημέρωσε τον στρατό ότι παρέλαβε δύο φέρετρα, με τις φερόμενες ως σορούς δολοφονημένων ομήρων, από τη Χαμάς στην πόλη της Γάζας πριν από λίγο καιρό.
Ο Ερυθρός Σταυρός μεταφέρει τώρα τα φέρετρα στα στρατεύματα του Ισραηλινού στρατού εντός της Γάζας, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή. Στη συνέχεια, τα λείψανα θα μεταφερθούν για ταυτοποίηση.
Η Χαμάς δεν έχει ανακοινώσει τις ταυτότητες των ομήρων που παρέδωσε.
«Η Χαμάς υποχρεούται να τηρήσει τη συμφωνία και να καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ισραήλ, με τις δύο σορούς που παραδόθηκαν απόψε, θα απομένουν να παραδοθούν τα λείψανα 19 ομήρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Χαμάς: «Το Ισραήλ θα ξαναρχίσει τις μάχες στη Γάζα μόλις δώσω εντολή»
Η Χαμάς θα παραδώσει στις 10 απόψε το βράδυ ακόμα δύο σορούς ομήρων
Χαμάς: «Παραδώσαμε όσες σορούς μπορούσαμε» - Οι υπόλοιπες χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό ανάκτησης
Metallica: Τα τραγούδια τους που απογείωσαν τις πιο εμβληματικές σκηνές σε σινεμά και τηλεόραση
17:30
Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για τον αφθώδη πυρετό - Οι οκτώ πυλώνες συνεργασίας
17:25
Κώστας Ασκούνης για Νίκο Χαρδαλιά: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι το μεγάλο μας στήριγμα!»
17:16
Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει λήξει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση
17:06