Η Ρωσία απορρίπτει de facto τις προσπάθειες για ειρήνευση, λέει η Oυκρανή πρέσβειρα στις ΗΠΑ
Ουκρανοί στρατιώτες
(Andriy Andriyenko/Ukraine's 65th Mechanized Brigade via AP)Η Ρωσία απορρίπτει de facto τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σκορπώντας τον «τρόμο» στον άμαχο πληθυσμό, τόνισε σήμερα η ουκρανή πρέσβειρα στην Ουάσινγκτον, λίγη ώρα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την «πρόοδο» που διαπίστωσε στην επικοινωνία του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Για άλλη μια φορά, η Ρωσία επέλεξε πυραύλους αντί του διαλόγου» δήλωσε η Όλγα Στεφανίσινα, αναφερόμενη στο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, «ένα πραγματικό πλήγμα στις ειρηνευτικές προσπάθειες του προέδρου Τραμπ».
Αυτές οι επιθέσεις, είπε η Στεφανίσινα, καταδεικνύουν ότι η στρατηγική της Μόσχας είναι αυτή της τρομοκράτησης του άμαχου πληθυσμού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Αμυντική Ετοιμότητα έως το 2030»: Το σχέδιο της Ευρώπης για drones, πυραύλους και κυβερνοάμυνα
Με προειδοποιήσεις για τους Tomahawk το «ναι» του Πούτιν για την συνάντηση με Τραμπ
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε σε ακτή της Σάμου - Αποβιβάστηκαν 40 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής
21:26
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου: «Το συντομότερο η β' φάση του σχεδίου για τη Γάζα»
21:17
Τραμπ: Θύμωσα πολύ όταν με ενημέρωσε ο Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του
21:07
Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο στη λογική «να μη σπάσει το μέτωπο»
20:55