Ιταλία: Βομβιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου που ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς
Ισχυρές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας
AP Photo/Gregorio BorgiaΣε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα σχετικά με τις δύο εκρήξεις που κατέστρεψαν το βράδυ της Πέμπτης (16/10) το βράδυ τα ΙΧ αυτοκίνητα του δημοσιογράφου της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Σιγκφρίντο Ρανούτσι και της κόρης του.
Χρησιμοποιήθηκαν πιθανόν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία ήταν παρκαρισμένα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου, στην παραθαλάσσια περιοχή Κάμπο Ασκολάνο, λίγο έξω από την Ρώμη.
«Θα μπορούσε να χάσει την ζωή της η κόρη μου, η οποία μόλις είχε φύγει. Πρόκειται να καταθέσω μήνυση», δήλωσε ο Ρανούτσι, ο οποίος εδώ και χρόνια παρουσιάζει την εκπομπή Report στο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.
Η εκπομπή έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με υποθέσεις διαφθοράς, με το οργανωμένο έγκλημα και με παράνομες εργολαβίες και ο Σιγκφρίντο Ρανούτσι είχε δεχθεί πολλές φορές απειλές κατά της ζωής του. Πέρυσι, όπως αποκάλυψε, ο ίδιος και συγγενείς του είχαν βρει δύο σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού τους.
SPONSORED
Διπλή δολοφονία στην Αιγιαλεία: «Ξύπνησα και τους βρήκα νεκρούς», λέει ο σύντροφος της γυναίκας
15:05
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν του «The Bear» - Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν
15:01
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Βρετανία -Τρεις τραυματίες, υπό κράτηση 14χρονη
14:56
Ανακλήθηκαν τα εισιτήρια φιλάθλων της ομάδας του Ιράν για το Μουντιάλ
14:55