Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Alex BrandonΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε πως θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα, σε «περίπου 2 εβδομάδες», στο περιθώριο της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 19/10.
«Θα συναντηθούμε σε περίπου δύο εβδομάδες (…) στη Νότια Κορέα, με τον πρόεδρο Σι», στο περιθώριο της APEC, είπε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης στην εκπομπή Fox Sunday Morning Futures.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί στη Νότια Κορέα την 29η Οκτωβρίου για μια διήμερη επίσκεψη και η Σύνοδος θα διεξαχθεί έως την 1η Νοεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει να ακυρώσει τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, όμως ο υπουργός του των Οικονομικών δήλωσε την Τετάρτη πως αναμένει πως αυτή θα γίνει.
Το ταξίδι του Ρεπουμπλικανού προέδρου πραγματοποιείται μεσούσης της εμπορικής έντασης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, με επίκεντρο κυρίως το θέμα των δασμών.
Μια εύθραυστη «εκεχειρία» αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ωστόσο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απείλησε να επιβάλει επιπλέον δασμούς 100% στα κινεζικά προϊόντα που εισέρχονται στις ΗΠΑ, δυσαρεστημένος για την ενίσχυση από την Κίνα των ελέγχων στις εξαγωγές σπάνιων γαιών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παραδόθηκε στις αρχές ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζον Μπόλτον
Κομισιόν: «Ελεύθερη η μετακίνηση Πούτιν στην Ουγγαρία» για την συνάντησή του με τον Τραμπ
Αυτό το μαγαζί στις ΗΠΑ πουλάει τα περιεχόμενα των αποσκευών που χάνονται στις πτήσεις
09:00
ΜΕΤΚΑ: Τα μεγάλα έργα, η ανάπτυξη και τα σταθερά βήματα προς το Χρηματιστήριο
08:52
ΒΟΟΚREADS: Η «Φωλιά» του Γιώργου Ψωμιάδη: Μια εύθραυστη κιβωτός τρυφερότητας σε έναν κόσμο που βουλιάζει
08:45
Ζαχαράκη: Νέες αιτήσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026
08:39