Απελευθερώθηκαν 21 από τα απαχθέντα κορίτσια του Τσίμποκ
Την είδηση ότι 21 από τις μαθήτριες που είχαν απαχθεί από μαχητές της Μπόκο Χαράμ τον Απρίλιο του 2014, από σχολείο του Τσίμποκ στη Νιγηρία, απελευθερώθηκαν και είναι ασφαλείς, μετέδωσε πριν λίγη ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νιγηρίας.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, οι μαθήτριες βρίσκονται υπό την προστασία της αστυνομίας στην πόλη Μαϊντουγκούρι. Όπως έγινε γνωστό, η απελευθέρωση των κοριτσιών επετεύχθη έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης και ηγετικά στελέχη της Μπόκο Χαράμ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν τόσο ο Ερυθρός Σταυρός, όσο και η κυβέρνηση της Ελβετίας.
Μέχρι και σήμερα, η Μπόκο Χαράμ, μια από τις πιο σκληρές ισλαμιστικές οργανώσεις παγκοσμίως, δεν είχε απελευθερώσει κανένα από τα 200 και πλέον κορίτσια που είχε απαγάγει από το Τσίμποκ, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και της κυβέρνησης της Νιγηρίας.
Θάνος Πλεύρης: Επισκέφθηκε την κλειστή δομή Βαγιοχωρίου
22:52
Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν κλοπές και διαρρήξεις
22:45
Συνομιλίες Ρούμπιο με ηγέτες Καραϊβικής για την κρίση στην Κούβα και την περιφερειακή σταθερότητα
22:40
Νέα επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι πριν από τις συνομιλίες στη Γενεύη - Τι συζητήθηκε
22:28