Έφτασε στο Ισραήλ ο Τζέι Ντ. Βανς - Στο επίκεντρο των επαφών του η εκεχειρία στη Γάζα
Ο Τζέι Ντι Βανς
AP Photo/Thomas PadillaΣτο Ισραήλ έφτασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντ. Βανς για διήμερη επίσκεψη για να συζητήσει τα επόμενα βήματα της εκεχειρίας στη Γάζα, ενώ στη χώρα βρίσκονται ήδη ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ.
Αναμένεται να κατευθυνθεί νότια προς την έδρα της νεοσύστατης δύναμης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για να επιβλέψει την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Γάζα.
Την Τετάρτη (22/10), θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην Ιερουσαλήμ.
Ο Βανς βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση και ενίσχυση της εκεχειρίας στη Γάζα, μετά από δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να δράσει για να καταρρεύσει η εκεχειρία και να επιστρέψει στον πόλεμο κατά της Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατάρ: Ο εμίρης της χώρας καταδικάζει τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα
«Αν δεν κάτσουν φρόνιμα θα καταστραφούν και το ξέρουν»: Νέα προειδοποιητικά «πυρά» Τραμπ σε Χαμάς
Ιδιοκτήτης φορτηγού επιτέθηκε με τσεκούρι σε επίδοξο διαρρήκτη στη Θεσσαλονίκη
10:51
Quintonil: Στο τρίτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο τα έντομα πρωταγωνιστούν στο μενού
10:50
Πώς έγινε το τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη (vid)
10:38
Ιράν: Η αντίδραση μετά τον ναυτικό αποκλεισμό - «Tα λιμάνια του Κόλπου είναι για όλους ή για κανένα»
10:34