ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Νεκρά πέντε παιδιά από επίθεση με όλμο κοντά σε σχολείο

Χαλέπι: Νεκρά πέντε παιδιά από επίθεση με όλμο κοντά σε σχολείο
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Sultan Kitaz

Τουλάχιστον πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επίθεσης με όλμο από αντικαθεστωτικούς στο Χαλέπι. Ακόμη δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο όλμος έπεσε σε στάση λεωφορείου σε κυβερνοκρατούμενη περιοχή στο Χαλέπι, σύμφωνα με τον Μουράντ Γκαζντίεφ του RT. Τα θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Al Razi.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι στόχος της τρομοκρατικής, όπως την χαρακτήρισε, επίθεσης ήταν το σχολείο στη συνοικία αλ Σουλεϊμανίγια.

Συνολικά επτά παιδάκια και ένας ενήλικας χτυπήθηκαν από τον όλμο. Δύο κορίτσια, η Λάμα και η Μαρία, σκοτώθηκαν επί τόπου, καθώς ήταν στο κοντινότερο σημείο της επίθεσης. Στο νοσοκομείο άφησαν την τελευταία τους πνοή ακόμη τρία παιδιά.

«Πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Ήταν μαζί στο σχολείο κάθε μέρα», είπε ο ρεπόρτερ του RT.

Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι μια από τις πλέον «χτυπημένες» από τους αντικαθεστωτικούς. Το νοσοκομείο του Al-Razi είναι πάντα γεμάτο κόσμο, καθώς δέχεται και επείγοντα περιστατικά.

Την ίδια ώρα η συριακή και η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγαν σήμερα νέες επιδρομές εναντίον του Χαλεπιού, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των τελευταίων 48 ωρών εναντίον συνοικιών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 71 πολίτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ