Σκοτία: Νομοσχέδιο προς διαβούλευση για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
Νομοσχέδιο προς διαβούλευση για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο της Σκοτίας, ωστε να εξασφαλιστεί ότι η φωνή της χώρας θα ακουστεί δυνατά κατά τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζον «το να αγνοήσει κάποιος απόφαση του σκοτσέζικου κοινοβουλίου θα αποτελεί πράξη αυθαιρεσίας και θα συνιστά ατόπημα. Κανείς δεν έχει τη δικαιοδοσία να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την κοινή αγορά της Ε.Ε. χωρίς να λάβει υπ όψιν όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους».
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα Brexit, η Σκοτία είχε εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή της. Στο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκοτσέζοι είχαν ψηφίσει κατά της ανεξαρτητοποίησης της χώρας (55% έναντι 45%).
Ουκρανία και Δύση συμφωνούν σε ένα σχέδιο εκεχειρίας - Τι θα γίνει αν παραβιαστεί από τη Μόσχα
13:15
Σημαντικό ενδιαφέρον στις δημοπρασίες LNG του ΔΕΣΦΑ για δέσμευση χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης φορτίων LNG
13:04
Νορβηγία: Αθώος δήλωσε στη δίκη του για βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ
13:02
Κόκκινα δάνεια: Λύση υπέρ των δανειοληπτών θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
13:00