Η Eurostar παραγγέλνει τα πρώτα διώροφα τρένα - Πότε θα ξεκινήσουν δρομολόγια
Τα σχέδιά της για τη λειτουργία διώροφων τρένων μέσω της σήραγγας της Μάγχης αποκάλυψε για πρώτη φορά την Τετάρτη (22/10) η Eurostar.
Ο σιδηροδρομικός φορέας που διασχίζει τη Μάγχη επιβεβαίωσε ότι θα παραγγείλει έως και 50 τρένα από τον κατασκευαστή Alstom, αυξάνοντας τελικά το μέγεθος του στόλου του κατά σχεδόν το ένα τρίτο.
Τα σχέδια επέκτασης θα περιλαμβάνουν μεγάλες επενδύσεις σε μια κρίσιμη αποθήκη στο Λονδίνο, είπε.
Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η εγκατάσταση διαθέτει αρκετό χώρο για να τη χρησιμοποιήσουν τόσο η Eurostar όσο και οι πιθανοί ανταγωνιστές φορείς εκμετάλλευσης.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ η Eurostar παρήγγειλε 30 τρένα «Celestia», με δυνατότητα αγοράς 20 ακόμη.
Η Eurostar αναμένει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα πρώτα έξι τρένα το 2031.
Κάθε τρένο θα έχει μήκος 200 μέτρα. Εάν δύο τρένα λειτουργούσαν μαζί, όπως συμβαίνει τώρα, η προκύπτουσα διαδρομή των 400 μέτρων θα είχε περίπου 1.080 θέσεις.
Αυτά θα ήταν τα πρώτα διώροφα τρένα υψηλής ταχύτητας που θα διέσχιζαν τη σήραγγα της Μάγχης.
Το μόνο άλλο διώροφο τρένο που εμφανίστηκε ποτέ στους βρετανικούς σιδηροδρόμους ήταν ένα πείραμα που ξεκίνησε το 1949.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Eurostar, Γκουέντολιν Καζνάβ, δήλωσε ότι ήταν «ιδιαίτερα περήφανη που έφερε διώροφα τρένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά», προσθέτοντας ότι θα έφερναν «εξαιρετική άνεση».
Η Eurostar μετέφερε 19,5 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι. Η Καζνάβ δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στα 30 εκατομμύρια.
Η εταιρεία δήλωσε ότι ένας στόλος νέων τρένων, μερικά από τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα, θα οδηγήσει σε αύξηση 30% στα τρένα που εξυπηρετούν το Λονδίνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Καθηλωμένοι επί εννιά ώρες 800 επιβάτες τρένου λόγω τεχνικού προβλήματος
Κρήτη: Νέο κύμα αφίξεων μεταναστών - Πάνω απο 120 μέσα σε λίγες ώρες (vid)
22:12
Συντονισμένα χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό
22:00
Ο πρόεδρος της Αργεντινής χαιρετίζει την «πίεση των ΗΠΑ» στη Βενεζουέλα
21:48
Νέος διευθυντής στην «Αυγή» ο δημοσιογράφος Λάμπρος Τσουκνίδας
21:36