Ζελένσκι από Βρυξέλλες: «Δεν είναι αποδεκτό το σενάριο ανταλλαγής εδαφών με τη Ρωσία»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΟ Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε εκ νέου οποιαδήποτε ανταλλαγή εδαφών με τη Ρωσία στο πλαίσιο μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας, επαναλαμβάνοντας ότι οποιοδήποτε σχέδιο για την επίτευξη ειρήνης θα πρέπει να έχει ως γραμμή εκκίνησης την κατάπαυση του πυρός με τις διαπραγματεύσεις να ακολουθούν.
Ο Ζελένσκι που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε, επίσης, ότι τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δεν θα πρέπει να αξιοποιούνται μόνο για ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά και για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει μέρος αυτών των κεφαλαίων για την εγχώρια παραγωγή όπλων, καθώς και για την αγορά ευρωπαϊκών και αμερικανικών οπλικών συστημάτων.
Παράλληλα, ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει εγχώριας παραγωγής μακράς εμβέλειας οπλικά συστήματα, με εμβέλεια έως και 3.000 χιλιομέτρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι πολύ σημαντικό βήμα», λέει ο Ζελένσκι
SPONSORED
Εντολή Χαμενεΐ να παραμείνει το ουράνιο στο Ιράν: «Δεν πρέπει να φύγει από τη χώρα»
16:16
Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού εντοπίζονται προβλήματα
16:09
Ένοχες η Air France και η Airbus για την συντριβή αεροσκάφους το 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό
16:03
Ισπανία: Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία - Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο
15:54