Γαλλία: Ενδεχόμενη κρίση με τη Ρωσία στα επόμενα χρόνια «βλέπει» ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων
Φωτογραφία αρχείου
(AP Photo/Aurelien Morissard, File)Στην εκτίμηση ότι ο στρατός της Γαλλίας θα πρέπει να είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη κρίση με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια προέβη ο επικεφαλής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Φαμπιέν Μαντόν.
Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας, ο στρατηγός Μαντόν είπε ότι επί σειρά ετών η Ρωσία επιδεικνύει επιθετικές διαθέσεις που φτάνουν μέχρι και την πυρηνική απειλή και ότι δεν αποκλείεται να θελήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της στην Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας Πιέρ Σιλ είπε ότι το 2026 οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες στην περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η ανάπτυξή τους στην Ουκρανία για την εξασφάλιση της ειρήνης.
Μαραθώνας: Στο Αστυνομικό Τμήμα η 68χρονη και ο εγγονός - Η σορός στο υπόγειο και οι έρευνες
14:14
Παρέμβαση Ζελένσκι μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ πρακτόρων στο Κίεβο - Διέταξε έρευνα
13:59
Παρασκευοπούλου-Πανεπιστήμιο Keele Greece: Η άδεια λειτουργίας ανακτήθηκε, το πλάνο μας συνεχίζεται
13:55
Ηγουμενίτσα: Απολογείται ο 29χρονος για τον τραυματισμό της φίλης του – Την παρέσυρε με το όχημα του
13:55