Γαλλία: Ενδεχόμενη κρίση με τη Ρωσία στα επόμενα χρόνια «βλέπει» ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων
Φωτογραφία αρχείου
(AP Photo/Aurelien Morissard, File)Στην εκτίμηση ότι ο στρατός της Γαλλίας θα πρέπει να είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη κρίση με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια προέβη ο επικεφαλής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Φαμπιέν Μαντόν.
Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας, ο στρατηγός Μαντόν είπε ότι επί σειρά ετών η Ρωσία επιδεικνύει επιθετικές διαθέσεις που φτάνουν μέχρι και την πυρηνική απειλή και ότι δεν αποκλείεται να θελήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της στην Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας Πιέρ Σιλ είπε ότι το 2026 οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες στην περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η ανάπτυξή τους στην Ουκρανία για την εξασφάλιση της ειρήνης.
Γερμανία: Κανένα ενδιαφέρον από τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
11:43
Ίλον Μασκ κατά Κρίστοφερ Νόλαν για την Οδύσσεια και την Ωραία Ελένη
11:38
Η GSΚ εγκαινιάζει τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
11:36
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συγκίνηση και λαμπρότητα στα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγ. Γεωργίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
11:28