Κροατία: Συνελήφθη άνδρας που διηύθυνε παγκόσμιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας
Ανανεώθηκε:
Ένας άνδρας που είναι ύποπτος ότι διηύθυνε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, και μοιραζόταν «ακραίο» περιεχόμενο με 250 πρόσωπα σε όλον τον κόσμο, συνελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Κροατίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 29χρονος Κροάτης κατηγορείται επίσης για σεξουαλική κακοποίηση ενός νεαρού κοριτσιού για μακρά περίοδο, και ότι είχε έρθει σε επαφή με τα θύματά του στο διαδίκτυο για να παρέχει στη συνέχεια περιεχόμενο στο δίκτυό του.
Τα μέλη του δικτύου, το οποίο εντοπίστηκε χάρη σε διεθνή έρευνα της αστυνομίας, επικοινωνούσαν μέσω «κρυπτογραφημένης εφαρμογής μηνυμάτων» και αντήλλασσαν «ακραία περιεχόμενα παιδικής πορνογραφίας».
Ο άνδρας αυτός είναι ύποπτος ότι είχε αποκτήσει επαφή με τουλάχιστον 20 θύματα στην Κροατία και γύρω στα 10 θύματα σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, πιστεύεται πως είχε έρθει σε επαφή με παιδιά μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, ενώ τα παιδιά ήταν στο σχολείο ή βρισκόντουσαν υπό την παρουσία των γονιών τους.
Η έρευνα στο τηλέφωνό του επέτρεψε να βρεθούν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.
Η έρευνα ξεκίνησε αφού η αυστραλιανή αστυνομία εντόπισε πρόσωπο που μοιραζόταν τέτοιο περιεχόμενο σε κρυπτογραφημένη εφαρμογή επικοινωνίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν όλα τα δυνάμει θύματα των κακοποιήσεων αυτών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κως: 13χρονος κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία ανηλίκων
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 18χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Υποχώρησε φράκτης πολυκατοικίας στον Άλιμο, οχήματα παρασύρθηκαν
13:25
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επισκέπτεται πυρηνικά υποβρύχια ενώ ο Πούτιν επαινεί τον «αήττητο» δεσμό τους (pics)
13:12
Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71.000 ευρώ η λεία τους
12:59
Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία: Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στις γιορτές λέει η Άγκυρα
12:46