ΟΗΕ: Τα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον υπόπτων εμπόρων ναρκωτικών είναι «απαράδεκτα»
Το σήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)
AP Photo/John Minchillo«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον υπόπτων εμπόρων ναρκωτικών σε πλοία στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αμερικής, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Αυτές οι επιθέσεις - και το αυξανόμενο κόστος σε ανθρώπινες ζωές - είναι απαράδεκτες. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουν τις εξωδικαστικές εκτελέσεις ανθρώπων που επιβαίνουν σε αυτά τα πλοία, όποια κι αν είναι η αξιόποινη πράξη που φέρεται να έχουν διαπράξει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εστάλη στους δημοσιογράφους.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόσθεσε σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη ότι ο Τουρκ έχει εγείρει το ζήτημα άμεσα στις αμερικανικές αρχές.
Η Ουάσιγκτον έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο δεκαπέντε πλήγματα εναντίον σκαφών που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά στην Καραϊβική και στον Ειρηνικό, με απολογισμό τουλάχιστον 62 νεκρούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση πυρός
ΟΗΕ: Φρικτός ο απολογισμός των νεκρών από τις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Συνεχείς εκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων - Σε εξέλιξη ασκήσεις σε αέρα θάλασσα και στεριά
21:03
Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας (vid)
20:52
Άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε για πάντα την Ευρώπη
20:40
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου μετά τη σύλληψή του χάνει και το «νησί» του στον Καναδά
20:29