Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για συνομιλίες εν μέσω κλιμάκωσης με το Ισραήλ
Mαχητές της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΑντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έφθασε στο Κάιρο για διαβουλεύσεις, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικεφαλής της αποστολής είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ανώτερος εκπρόσωπος της Χαμάς στο εξωτερικό. Προγραμματίζονται συνομιλίες με μεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με βασικό θέμα τον συνεχιζόμενο πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στη νέα έξαρση της βίας, παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου, καθώς και στη μετάβαση στη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath από τη Σαουδική Αραβία.
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί ότι θα συνεχιστούν τα πλήγματα κατά Χαμάς και Χεζμπολάχ
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να αποτρέψει την ενίσχυση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα.«Συνεχίζουμε να πλήττουμε την τρομοκρατία σε πολλά μέτωπα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στη Γάζα εγείρουν φόβους για την αντοχή της εύθραυστης εκεχειρίας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινές επιθέσεις.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις του αποτελούν απαντήσεις σε παραβιάσεις της εκεχειρίας από παλαιστινιακές ομάδες και σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι εξακολουθούν να ελέγχουν πάνω από το 50% του παλαιστινιακού θύλακα.
Νίκος Χαρδαλιάς: Εγκαινιάστηκε βρεφονηπιακός σταθμός στο Καματερό
13:14
Τα Labubu «μετακομίζουν» στο Χόλιγουντ - Έρχεται ταινία με τον σκηνοθέτη του «Wonka»
13:05
Η ληστεία των Χριστουγέννων: Πώς τέσσερις φοιτητές «έκλεψαν» την ψυχή της Σκωτίας
12:56
Τσιάρας σε αγρότες: Ο διάλογος πράξη ευθύνης και όχι υποχώρηση - Μπλόκα και πείσματα δεν ωφελούν (vid)
12:47