Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ ανοικτά της Σουμάτρα
Σεισμολόγος μελετά τις εγγραφές σεισμογράφου στην Ινδονησία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Slamet RiyadiΣεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε την Πέμπτη (27/11) σε ένα μικρό νησί βορειοδυτικά της Σουμάτρα στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), με τις αρχές να επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.
Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 11:56 (τοπική ώρα, 06:56 ώρα Ελλάδας), εντοπίζεται στο νησί Σιμεουλούε και είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι.
Ωστόσο η ινδονησιακή υπηρεσία BMKG ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όμως πρόσθεσε ότι η δόνηση αυτή δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι.
Η Ινδονησία συγκλονίζεται συχνά από σεισμούς καθώς βρίσκεται στον «Δακτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικού, μια περιοχή έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η οποία εκτείνεται από την Ιαπωνία μέσω της νοτιοανατολικής Ασίας σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Κάθετος διάδρομος: Υψηλές προσδοκίες και χαμηλό ενδιαφέρον - Απαραίτητη η πολιτική δέσμευση
07:36
Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της κρίσης στα Ίμια
07:31
Πώληση πολεμικού εξοπλισμού ύψους 3,8 δισ. ενέκριναν οι ΗΠΑ για το Ισραήλ
07:24
«Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΡΕΜΑΤΩΝ»: Ποιες περιοχές της Αττικής κινδυνεύουν περισσότερο από τις πλημμύρες: Ο Κηφισός και οι χρόνιες παραλείψεις (Infographic)
07:20