Συναγερμός στο ΝΑΤΟ από ρωσικά μαχητικά οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους πάνω από τη Βαλτική
Ρωσικό Su-35
U.S. Air Force via APΜεγάλη ήταν η κινητοποίηση στους κόλπους του ΝΑΤΟ από πτήσεις ρωσικών μαχητικών τα οποία ήταν οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους πάνω από τη Βαλτική.
Συγκεκριμένα βομβαρδιστικά Tu-22M3 - οπλισμένα με πυραύλους Kh-32 εμβέλειας 1.000 χιλιομέτρων - πλαισιωμένα από μαχητικά Su-35S πέταξαν για πάνω από πέντε ώρες στη Βαλτική σε μια σαφή επίδειξη δύναμης με αποδέκτη το ΝΑΤΟ.
Σε σύγκριση με τον αντιπλοϊκό πύραυλο Kh-22 της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, το νέο Kh-32 επωφελείται από αναβαθμισμένα συστήματα, εκτεταμένη εμβέλεια εμπλοκής έως 1.000 χιλιόμετρα και ταχύτερη ταχύτητα 5 Mach.
Σε ένα άλλο περιστατικό η παρουσία αεροσκάφους MiG-31 οδήγησε την Πολωνία και τη Γερμανία να θέσουν τα συστήματα αεράμυνας τους σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Bild a Sonntag, επικαλούμενο πηγές του ΝΑΤΟ.
Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε στο πρακτορείο: «Υπήρξε δραστηριότητα στον ρωσικό εναέριο χώρο την Παρασκευή (28/11) και οι δυνάμεις αεράμυνας που αναπτύχθηκαν στην Πολωνία απάντησαν. Αυτό περιλάμβανε τα δύο συστήματα Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας».
Ουκρανία: Ο Ουκρανός διαπραγματευτής συνομίλησε με την αμερικανική πλευρά, λέει ο Ζελένσκι
17:55
Ισχυρός σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ινδονησία
17:43
Οι ιρανικές αρχές απειλούν με σκληρότερη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
17:31
Πλημμυρισμένοι δρόμοι, πεσμένα δέντρα και ζημιές σε σπίτια: Η κακοκαιρία αλώνει την Δυτική Ελλάδα (pics&vids)
17:18