Ζαχάροβα: Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για προληπτικό πλήγμα είναι ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση
Η επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, FileΟι δηλώσεις του ανώτατου στρατιωτικού αξιωματικού του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 1/12 η Ρωσία.
Ο ναύαρχος Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει την απάντησή του στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται από την Ρωσία και είπε ότι ένα «προληπτικό πλήγμα» θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «αμυντική ενέργεια».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι δηλώσεις εκλήφθηκαν από την Μόσχα ως «ένα άκρως ανεύθυνο βήμα, που δείχνει την ετοιμότητα της συμμαχίας να συνεχίσει να κινείται προς την κλιμάκωση».
«Βλέπουμε σ’ αυτό μια σκόπιμη προσπάθεια να υπονομευθούν οι προσπάθειες να ξεπεραστεί η ουκρανική κρίση» δήλωσε η Ζαχάροβα. «Όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις πιθανές συνέπειες, και για τα ίδια τα μέλη της συμμαχίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρεμλίνο: Αύριο το απόγευμα η συνάντηση του Γουίτκοφ με τον Πούτιν
Γάλλος ΥΠΕΞ για Πούτιν: Είτε θα συναινέσει σε παύση πυρός, είτε θα εκθέσει τη Ρωσία σε νέες κυρώσεις
Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το brent μετά την πτώση 10% από τις δηλώσεις Τραμπ
07:30
Ανδρουλάκης: Να δείξει η Ευρώπη το ανάστημά της κατά του πολέμου
07:20
Οι δημοσιονομικές «μανούβρες» της Κυβέρνησης και το «άθικτο» καλάθι της ΔΕΘ
07:10
Αντιφατικά μηνύματα για διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ
07:05