Reuters: «Έχεις μία εβδομάδα να φύγεις από τη Βενεζουέλα» - Το τελεσίγραφο Τραμπ σε Μαδούρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Alex BrandonΤελεσίγραφο να εγκαταλείψει τη χώρα του έως τις 28 Νοεμβρίου φέρεται να είχε δώσει στον Νικολάς Μαδούρο, ο Ντόναλντ Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 21 Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων, η συνομιλία των ηγετών διήρκεσε λιγότερο από 15 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Τραμπ «είπε στον Μαδούρο ότι είχε μια εβδομάδα για να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για τον προορισμό που θα επέλεγε ο ίδιος μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του».
Όπως διευκρινίζεται, η προθεσμία αυτή έληξε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, στις 29 Νοεμβρίου, ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social ότι είχε κλείσει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι όλες οι «αεροπορικές εταιρείες, οι πιλότοι, οι έμποροι ναρκωτικών και οι διακινητές ανθρώπων» θα πρέπει να θεωρήσουν τον εναέριο χώρο πάνω και γύρω από τη Βενεζουέλα «κλειστό στο σύνολό του».
Στις 30 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Δεν θέλουμε ειρήνη των σκλάβων» λέει ο Μαδούρο - Καταγγέλλει «22 εβδομάδες επιθετικότητας» από ΗΠΑ
Επανεμφάνιση Μαδούρο μετά τις φήμες για φυγή από Βενεζουέλα - Τραμπ: Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία
«Η Γροιλανδία ούτε αγοράζεται ούτε πωλείται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός του νησιού
18:05
Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Αβάνα
17:57
Συνάντηση Γουίτκοφ - Αραγτσί στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή για τα πυρηνικά του Ιράν
17:45
«Παραλύει» σήμερα η Γερμανία - Σε απεργία οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών
17:34