ΚΟΣΜΟΣ

Επιφυλακτική η Ουάσινγκτον για την κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι που ανακοίνωσε η Ρωσία

Επιφυλακτική η Ουάσινγκτον για την κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι που ανακοίνωσε η Ρωσία
REUTERS/Ammar Abdullah

Η αμερικανική διπλωματία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την απροσδόκητη ανακοίνωση της Μόσχας ότι διακόπτονται άμεσα οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαλέπι.

Όπως είπε στο CNN ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμερντ Τζον Κιρμπι:

Είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που ακούσαμε πληροφορίες, οι οποίες έχουν σχέση με μείωση της βίας στη Συρία και το Χαλέπι. Όμως είναι ακόμη νωρίς για να πούμε τι θα συμβεί ή πόσο καιρό θα κρατήσει. Έχουμε ήδη δει δεσμεύσεις και υποσχέσεις αυτού του είδους. Και τις έχουμε δει και να αθετούνται. Το εξετάζουμε με προσοχή, είναι μια καλοδεχούμενη ανακοίνωση αλλά μένει να δούμε εάν θα αποδειχθεί βάσιμη.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μόσχας που έγινε νωρίτερα την Τρίτη, στην οποία έγινε γνωστό ότι διακόπτονται άμεσα οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι ως μια κίνηση «καλής θέλησης» όπως τη χαρακτήρισε το Κρεμλίνο, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνο ακολούθησε τις έντονες επικρίσεις της Δύσης για τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών αεροσκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ