Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί - Είχε καταδικαστεί για βιασμό και δολοφονία μίας γυναίκας
Αίθουσα επιβολής θανατικής ποινής στις ΗΠΑ
AP Photo/Dave MartinΈνας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, εκτελέστηκε σήμερα στο Τενεσί των ΗΠΑ.
Ο Χάρολντ Νίκολς καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Κάρεν Πούλι το 1988. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για βιασμό ή απόπειρα βιασμού 12 γυναικών σε μια περίοδο τριών μηνών.
Η εκτέλεση του Νίκολς – με χορήγηση θανατηφόρου ένεσης – ήταν η τρίτη στο Τενεσί από την αρχή του έτους.
Σε όλη τη χώρα έχουν γίνει φέτος 46 εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ: 38 με θανατηφόρες ενέσεις, πέντε με εισπνοή αζώτου και τρεις από εκτελεστικό απόσπασμα (όλες στη Νότια Καρολίνα).
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες τρεις (Καλιφόρνια, Όρεγκον και Πενσιλβάνια) εφαρμόζεται μορατόριουμ στην επιβολή της, κατ’ εντολή των κυβερνητών τους.
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Κατέρρευσε ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χαντζής την 58η μέρα
16:52
Έγκριση αμυντικού προϋπολογισμού ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για το 2027 ζητά ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο
16:45
Πώς θα κάνετε ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων στο myCAR - Τέλη με τον μήνα
16:38
Ο Νετανιάχου λέει ότι έχει καταστρέψει το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν
16:36