Τσεχία: Ο νέος πρωθυπουργός απορρίπτει τις εγγυήσεις για ένα δάνειο προς την Ουκρανία
O πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις
AP Photo/Petr David JosekΗ Τσεχία δεν θ’ αποδεχτεί τις οποιεσδήποτε εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για την οικονομική υποστήριξη της χώρας.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα ένα πολύπλοκο σχέδιο για ένα δάνειο προς την Ουκρανία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, περιλαμβάνοντας ωστόσο και εθνικές εγγυήσεις.
«Δεν θα αποδεχτούμε εγγυήσεις για οτιδήποτε ούτε θα βάλουμε χρήματα σε αυτό (το σχέδιο)», ανέφερε ο Μπάμπις σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αντιδράσεις από την δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ για τα «δικαιώματα» στη Μ. Ανατολή
23:38
Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στις συριακές αρχές το αεροδρόμιο του Καμισλί
23:26
Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους (pics)
23:14
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο θρύλος της σάλσα Γουίλι Κολόν (vid)
23:02