Eurovision 2026: Με 35 χώρες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Βιέννη - Ποιες χώρες θα συμμετάσχουν
Ο 70ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2026 θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας
ΕΡΤΣυνολικά 35 χώρες θα λάβουν μέρος στον 70ό διαγωνισμό της Eurovision στη Βιέννη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης στο Instagram.
Μειωμένος παρουσιάζεται ωστόσο ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών, καθώς η απόφαση της EBU να επιτρέψει ξανά τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και τελικά αποχωρήσεων από τα δίκτυα της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση της Eurovision, οι χώρες που θα συμμετάσχουν και επισήμως στον διαγωνισμό είναι:
Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπενθυμίζεται πως η 70η επετειακή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Ο Α’ ημιτελικός θα λάβει χώρα στις 12 Μαΐου, ο Β’ ημιτελικός στις 14 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρίση στη Eurovision: Η Ισλανδία γίνεται η πέμπτη χώρα που ανακοινώνει μποϊκοτάζ λόγω Ισραήλ
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
Οι αστροναύτες της Artemis II θα επιχειρήσουν να αναπαραστήσουν μια ιστορική φωτογραφία του Apollo 8
12:45
Δίκη για Τέμπη: Για πρώτη φορά στο δικαστήριο οι γονείς της 23χρονης Εριέττας που δεν βρέθηκε ποτέ
12:29
Βίντεο δείχνει καρέ - καρέ την αεροδιάσωση 56χρονου ορειβάτη σε απόκρημνη πλαγιά στο Αγρίνιο (vid)
12:29
Θα δούμε αν ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να πει «όχι» στον Τραμπ, λέει σύμβουλος του Ομπάμα
12:25