«Δεν το αποκλείω» λέει ο Τραμπ για το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΑνοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο του πολέμου με τη Βενεζουέλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας στο NBC News την Πέμπτη (18/12) ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε πόλεμο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής απάντησε:
«Όχι, δεν το αποκλείω».
Η νέα αυτή δήλωση έρχεται αφότου ο Τραμπ διέταξε την Τρίτη (16/12) νέο εμπάργκο των πετρελαιοφόρων που υπόκεινται σε κυρώσεις και αναχωρούν από τη Βενεζουέλα, αυξάνοντας την πίεση στον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.
Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο Τραμπ απάντησε «δεν το συζητώ» όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει την πιθανότητα τέτοιες ενέργειες να οδηγήσουν σε πόλεμο. Ωστόσο λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι ήταν μια πιθανότητα και είπε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κατασχέσεις πετρελαιοφόρων.
Όταν ερωτήθηκε αν απώτερος στόχος του ήταν να «βγάλει από τη μέση» τον Μαδούρο, απάντησε: «Ξέρει ακριβώς τι θέλω. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Bενεζουέλα: Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές Τραμπ
Νέα απάτη phishing: Πώς να προστατευτείτε από τα ψεύτικα e-ΕΦΚΑ emails
03:00
Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει η λίστα των προϊόντων που μειώνονται οι τιμές τους - Νέο app για καταγγελίες
02:00
Νέα καταληκτική ημερομηνία για το Πόθεν Έσχες - Τι προβλέπει η τροπολογία
01:00
Πότε έρχεται το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
00:30