Νετανιάχου: Επενδύσεις 93 δισ. ευρώ για «ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων» την επόμενη δεκαετία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Nathan Howard/ APΟ Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα δαπανήσει 350 δισεκατομμύρια σέκελς (110 δισ. δολάρια, 93 δισ. ευρώ) για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης βιομηχανίας όπλων για να μειώσει την εξάρτηση από άλλες χώρες.
«Θα συνεχίσουμε να προμηθευόμαστε τα απαραίτητα εφόδια, ενώ θα εξοπλιζόμαστε ανεξαρτήτως» είπε ο Νετανιάχου μιλώντας σε μια εκδήλωση νέων πιλότων.
«Δεν γνωρίζω αν μια χώρα μπορεί να γίνει πλήρως ανεξάρτητη αλλά θα προσπαθήσουμε…να εξασφαλίσουμε τα όπλα μας να παράγονται όσο το δυνατόν στο Ισραήλ» είπε ο ίδιος. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων για το κράτος του Ισραήλ και να μειώσουμε την εξάρτηση από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων».
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα (24/12) τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, μετά τον τραυματισμό ενός στρατιωτικού από εκρηκτικό μηχανισμό στη Ράφα.
Το Ισραήλ «θα απαντήσει αναλόγως» σε ένα συμβάν που συνέβη σήμερα στη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, κατά το οποίο ένας Ισραηλινός αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά αφού το στρατιωτικό όχημα που επέβαινε πέρασε πάνω από εκρηκτικό μηχανισμό, υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου Νετανιάχου. Η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία, πρόσθεσε.
Δεν κατέστη σαφές αν ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, ή αν είχε τοποθετηθεί παλαιότερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από το Λευκό Οίκο, στην Αλάσκα και τις Βρυξέλλες: Τα 12 πρόσωπα που «σημάδεψαν» το 2025
Ο άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και τα γεωπολιτικά σήματα -Σκληρό μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία
«Άφησε το κινητό και έφυγε»: Αγωνία για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής στις Σέρρες
18:29
Συντριβή λίαρ τζετ στην Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού
18:19
Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο
18:10
Αστεία δώρα την παραμονή Χριστουγέννων: Η παράξενη παράδοση της βασιλικής οικογένειας
18:04