Bίντεο από ρεσάλτο σε τάνκερ που ακινητοποίησε έδωσε το Ιράν - Τι υποστηρίζει η Τεχεράνη
Tάνκερ
ΑP PhotoΒίντεο ντοκουμέντο από την ακινητοποίηση από το Ιράν ξένου τάνκερ κοντά στο νησί Κεσμ στον Κόλπο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (26/12).
Σύμφωνα με την Τεχεράνη το πλοίο μετέφερε τέσσερα εκατομμύρια λίτρα λαθραίου καυσίμου, όπως μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Οι αρχές δεν κατονόμασαν το σκάφος ούτε έδωσαν άλλα στοιχεία για τη σημαία του πλοίου. Δήλωσαν ότι 16 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος τέθηκαν υπό κράτηση κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η επιχείρηση έγινε την Τετάρτη (24/12).
Το Ιράν, το οποίο έχει από τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο λόγω των υψηλών επιδοτήσεων και της πτώσης της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων που διεξάγεται από ξηράς προς γειτονικές χώρες και από θαλάσσης προς αραβικές χώρες του Κόλπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατασχέθηκε δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων» από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν
SPONSORED
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45