Ο στρατός της Βενεζουέλας αναγνώρισε την Ροντρίγκεζ ως προσωρινή πρόεδρο
Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ με τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας Παντρίνο Λόπεζ
AP Photo/Matias DelacroixΩς προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας αναγνώρισε ο στρατός της χώρας σήμερα, Κυριακή (4/1) την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκεζ.
Στην τηλεοπτική του δήλωση, ο Παντρίνο υποστήριξε την ανακήρυξη της αντιπροέδρου Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινής προέδρου και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ενεργοποιηθεί σε όλη τη χώρα για να εγγυηθούν την κυριαρχία της.
Διαβάζοντας σε ανακοίνωση την απόφαση αυτή, ο στρατηγός Παντρίνο Λόπεζ επικαλέστηκε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που διέταξε την Ντέλσι Ροντρίγκες να αναλάβει την εξουσία για 90 ημέρες. Ζητώντας την απελευθέρωση του Μαδούρο, ο στρατηγός Παντρίνο καταδίκασε επίσης την «εν ψυχρώ» δολοφονία ενός μέρους της ομάδας ασφάλειάς του.
Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι μεγάλο μέρος της ομάδας ασφαλείας του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας σκοτώθηκε κατά την αμερικανική επιδρομή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιέσεις Ρούμπιο σε Ροντρίγκες: Θα αξιολογήσουμε τις ενέργειές της - Προειδοποιήσεις και σε Κούβα
Πλωμάρι: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς - Εικόνες καταστροφής, κάηκαν έως και 1.000 στρέμματα
15:13
Επίθεση με drones σε ελληνικής διαχείρισης τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα
15:04
Ο Όμιλος Qualco αποκτά το 60% της Lever Development Consultants
14:55
Χάος στους διαδρόμους της Βουλής: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για την Βασιλική Πολύζου
14:53