Ο στρατός της Βενεζουέλας αναγνώρισε την Ροντρίγκεζ ως προσωρινή πρόεδρο
Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ με τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας Παντρίνο Λόπεζ
AP Photo/Matias DelacroixΩς προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας αναγνώρισε ο στρατός της χώρας σήμερα, Κυριακή (4/1) την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκεζ.
Στην τηλεοπτική του δήλωση, ο Παντρίνο υποστήριξε την ανακήρυξη της αντιπροέδρου Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινής προέδρου και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ενεργοποιηθεί σε όλη τη χώρα για να εγγυηθούν την κυριαρχία της.
Διαβάζοντας σε ανακοίνωση την απόφαση αυτή, ο στρατηγός Παντρίνο Λόπεζ επικαλέστηκε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που διέταξε την Ντέλσι Ροντρίγκες να αναλάβει την εξουσία για 90 ημέρες. Ζητώντας την απελευθέρωση του Μαδούρο, ο στρατηγός Παντρίνο καταδίκασε επίσης την «εν ψυχρώ» δολοφονία ενός μέρους της ομάδας ασφάλειάς του.
Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι μεγάλο μέρος της ομάδας ασφαλείας του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας σκοτώθηκε κατά την αμερικανική επιδρομή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιέσεις Ρούμπιο σε Ροντρίγκες: Θα αξιολογήσουμε τις ενέργειές της - Προειδοποιήσεις και σε Κούβα
BAFTA 2026: Η τανία «Μία Μάχη μετά την Άλλη» του Paul Thomas Anderson μεγάλη νικήτρια της βραδιάς
22:42
Ανοιχτή για σαρακοστιανά ψώνια της τελευταίας στιγμής η Βαρβάκειος
22:36
Το προφίλ του 21χρονου που εισέβαλε στο Μαρ αλ Λάγκο - Υποστηρικτές του Τραμπ η οικογένειά του
22:24
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2.100.000 ευρώ
22:13