Ζημιά σε υποθαλάσσιο καλώδιο στη Λετονία - Συνδέει τη χώρα με τη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λετονίας Εβίκα Σιλίνα
AP Photo/Harry NakosΈνα οπτικό καλώδιο που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία υπέστη ζημιά στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε η πρωθυπουργός της Λετονίας Έβικα Σιλίνα σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.
Το καλώδιο συνδέει τη Λιθουανία και τη Λετονία και δεν ήταν άμεσα σαφές τι προκάλεσε το περιστατικό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Λιθουανίας.
Η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά από μια σειρά δολιοφθορών στα καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας, τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και τους αγωγούς φυσικού αερίου από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία το 2022.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Κοντά σε απαντήσεις η Φινλανδία για τη ζημιά που προκλήθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο
ΕΛΛΑΔΑ
Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη - Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή το Σάββατο (pics&vid)
14:32
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ποιες ποινικές κυρώσεις φέρνει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο
14:29
ΕΛΛΑΔΑ
Εισαγγελική έρευνα για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη
14:24
ΚΟΣΜΟΣ
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μετά από έρευνα για τον Έπσταϊν
14:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ