Την άμεση επιστροφή Μαδούρο ζητά η Βουλή της Βενεζουέλας
Την άμεση απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Φλόρες, ζήτησαν οι βουλευτές κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας νομοθετικής περιόδου της Βουλής της Βενεζουέλας.
«Ο πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro Moros, έχει απαχθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια βάρβαρη, προδοτική και δειλή επίθεση», δήλωσε ο φιλοκυβερνητικός βουλευτής Fernando Soto Rojas, διευθυντής της συζήτησης για την κοινοβουλευτική σύνοδο, σύμφωνα με το CNNi.
«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τραμπ, σκοπεύει να γίνει εισαγγελέας, δικαστής και αστυνομικός του κόσμου. Από τη Βολιβαριανή Βενεζουέλα, του λέμε: «Δεν θα πετύχεις. Και τώρα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα μέχρι ο νόμιμος πρόεδρός μας, Νικολάς Μαδούρο, να επιστρέψει νικητής στην ηγεσία της χώρας.», επέμεινε.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Μαδούρο, η οποία καταδικάστηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και ορισμένες άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων της Κούβας, της Κολομβίας, της Χιλής, του Μεξικού και της Ουρουγουάης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: «Είμαι αθώος είμαι τίμιος άνθρωπος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο
Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Αστυνομική επιχειρηση» η σύλληψη Μαδούρο - Δεν κατέχουμε τη Βενεζουέλα
1st Hygeia Endosurgical Course 2026: Διεθνής επιστημονική διοργάνωση θεραπευτικής ενδοσκόπησης
13:32
Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και οχήματα - Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
13:31
Πυρά του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη - Νεκρός ένας Παλαιστίνος
13:28
Η βενζίνη «καίει» την τσέπη - Ράλι ανόδου που φτάνει τα 2,369 ευρώ/λίτρο στα νησιά
13:23