Φρίντριχ Μερτς: «Πρέπει να αυξήσουμε το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία»
Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
(AP Photo/Ebrahim Noroozi)Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία και να αναγκάσει την Ρωσία να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός δήλωσε σήμερα Πέμπτη 8/1 ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς.
Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία και να αναγκάσει την Ρωσία να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός.
«Η κατάπαυση του πυρός δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη, προφανώς επειδή η Ρωσία δεν την θέλει» δήλωσε ο Μερτς μετά τις συνομιλίες στο συνέδριο του συντηρητικού αδελφού κόμματος της Βαυαρίας.
«Επομένως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το τίμημα αυτού του πολέμου - η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει νόημα να τον συνεχίσει», είπε ο Μερτς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστολή Μερτς σε βουλευτές: Σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση» ορισμένοι τομείς της οικονομίας
Διάγγελμα Γερμανού καγκελάριου Μερτς: «Η Ευρώπη θα πρέπει να διεκδικεί τα συμφέροντά της με πυγμή»
ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιούνται και οι Κώστας Μπάρκας και Καλλιόπη Βέττα
13:25
Υποβρύχιο «σπίτι» για επιστήμονες εγκαταστάθηκε σε βάθος 17 μέτρων στα Florida Keys
13:17
Σκρέκας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ άμεση εκδίκαση – Η υπόθεση αφορά πραγματικό αγρότη με παραγωγή
13:15
Μηταράκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν διαπίστωσε καμία παράνομη ενέργεια από μέρους μου
13:10