Κύπρος: Στην Πράσινη Γραμμή η Φον Ντερ Λάιεν - «Απόλυτη προτεραιότητά μας η επίτευξη συμφωνίας»
Στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία βρέθηκε την Πέμπτη (15/1) η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν η οποία ανήρτησε και σχετικό βίντεο στο «Χ» προσθέτοντας ότι προτεραιότητα των Βρυξελλών είναι η επίτευξης συμφωνίας για το Κυπριακό.
«Πολύ συγκινητική επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία. Θέλω να είμαι σαφής. Μια συνολική, δίκαιη και διαρκής διευθέτηση για την Κύπρο και για όλους τους Κυπρίους παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ. Ελπίζω λοιπόν ότι το 2026 θα φέρει νέα ώθηση προς την επανένωση της Κύπρου» ανέφερε.
Η πρόεδρος της Κομισιόν ξεναγήθηκε στο σημείο που χωρίζει την κυπριακή πρωτεύουσα στα δύο, ήτοι ανάμεσα στην ελεύθερη και την κατεχόμενη Κύπρο. Μάλιστα κατά την περιήγησή της μίλησε και με κατοίκους της Λευκωσίας.
Η Φον ντερ Λάιεν συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γκουτέρες για Κυπριακό: Κοινός στόχος των δύο ηγετών η λύση με πολιτική ισότητα
SPONSORED
Ιταλία: Η Μελόνι στέλνει 300 εκατ. ευρώ στα σχολεία για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης
20:44
Επιστολή Μπιλιράκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ στο νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
20:34
Κάθειρξη 10 ετών σε 42χρονο για τον βιασμό 18χρονης σε Ψυχιατρική κλινική στην Κρήτη
20:25
Μητσοτάκης: «Γκάζι» για εκλογές το 2027, συσπείρωση στη ΝΔ και επίθεση στην «τοξική αντιπολίτευση»
20:17