Γιλντιρίμ: Η Τουρκία είναι προετοιμασμένη «να λάβει μέτρα» στο Ιράκ
Η Τουρκία είναι προετοιμασμένη "να λάβει μέτρα" στο Ιράκ επειδή δεν είναι ικανοποιημένη από τις υποσχέσεις της Ουάσινγκτον και της Βαγδάτης ότι οι Κούρδοι και οι σιίτες μαχητές δεν θα συμμετάσχουν στη μάχη της Μοσούλης, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο Γιλντιρίμ είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει άπραγη παρατηρώντας την κατάσταση στο Ιράκ, δεδομένου ότι έχει σύνορα μήκους 350 χιλιομέτρων με τη χώρα αυτή.
"Η Τουρκία δεν μπορεί να αδρανήσει απέναντι στις σφαγές, τα ενδεχόμενα προσφυγικά κύματα και τις συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων της και θα αναλάβει δράση αν χρειαστεί", είπε.
"Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες για να εφαρμόσουμε μέτρα επειδή οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ιράκ αναφορικά με τη συμμετοχή του PKK και των σιιτών στις επιχειρήσεις δεν μας ικανοποιούν", συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Οι δηλώσεις του Γιλντιρίμ μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.
Coca-Cola Τρία Έψιλον και ΑΒ Βασιλόπουλος: Συμμαχούν με Aegean Rebreath για το θαλάσσιο περιβάλλον
16:29
Νετανιάχου: Ο πιλότος της Flydubai μαχαιρώθηκε στο κεφάλι και το χέρι του σχεδόν κόπηκε στα δύο
16:27
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από τη Μακρινίτσα Βόλου
16:23
Μαζωνάκης: Διαψεύδει τη γιατρό η αναισθησιολόγος - Έγινε κλήση για αναζήτηση αντιδότου μέθης
16:22