Στάρμερ σε Τραμπ: Λανθασμένη η επιβολή δασμών σε συμμάχους του ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό σερ Κιρ Στάρμερ στις 18 Σεπτεμβρίου, 2025.
EPA/ANDY RAIN / ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού.
«Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του σχετικά με τη Γροιλανδία. Τόνισε ότι η ασφάλεια στον Βόρειο Πόλο αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προστατευθούν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η επιβολή δασμών σε συμμάχους για την προάσπιση της συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ είναι λανθασμένη».
Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι ο Στάρμερ είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες και με την Πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Πότε κάνει «πρεμιέρα» - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
02:00
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Συνεχίζονται και τον Απρίλιο τα εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ - Ταχύτερη ένταξη στην αγορά εργασίας
00:30
Οι ΗΠΑ «λήγουν» τον πόλεμο στις 6 Απριλίου, το Ιράν διαψεύδει και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται
23:56