Νότια Αφρική: Νεκροί 11 μαθητές μετά από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
(Φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Nardus EngelbrechtΤουλάχιστον 11 μαθητές σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/1 όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό σε μια πόλη νότια του Γιοχάνεσμπουργκ, μετέδωσαν τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.
Πέντε ακόμη μαθητές υπέστησαν «κρίσιμα τραύματα» στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη βιομηχανική πόλη Βάντερμπιλπαρκ και μεταφέρονται στο νοσοκομείο για να λάβουν επείγουσα ιατρική βοήθεια, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο South African Broadcasting Corporation.
Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρίσκονται στο σημείο.
11.418 θάνατοι από τροχαία
Η Νότια Αφρική έχει κακό ιστορικό στην οδική ασφάλεια, κάτι το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Τον περασμένο χρόνο καταγράφηκαν 11.418 θάνατοι από τροχαία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, περίπου 6% λιγότεροι σε σχέση με το 2024.
Το υπουργείο Μεταφορών λέει ότι η παράτολμη οδήγηση, περιλαμβανομένης της υπερβολικής ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες θανατηφόρων τροχαίων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε φαράγγι
Ινδονησία: Λεωφορείο βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε μπάρες - 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τι πρέπει να περιλαμβάνει
02:00
Πότε αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί
01:00
Ανακαίνιση Κατοικίας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας
00:30
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57