Ικανοποίηση από Σουηδία και Δανία για την άρση της απόφασης Τραμπ για τους δασμούς
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Δανίας στη Γροιλανδία
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΤην ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Δανίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει την απειλή για επιβολή πρόσθετων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με τη στάση τους στο ζήτημα της Γροιλανδίας.
Η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ πως «είναι καλό που ο Τραμπ υπαναχώρησε πλέον από τους δασμούς (σ.σ. που ήθελε να επιβάλει) σε εμάς που έχουμε υποστηρίξει τη Δανία και τη Γροιλανδία». «Οι απαιτήσεις για αλλαγή συνόρων έχουν πυροδοτήσει εύλογη κριτική. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει πως δεν θα εκβιαστούμε», συνέχισε και υπογράμμισε πως «φαίνεται ότι η συνεργασία μας με τους συμμάχους είχε αντίκτυπο».
Από την πλευρά του, ο δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν πλέον να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα της Γροιλανδίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ μετά την συνάντηση με Ρούτε: Έχουμε πλαίσιο συμφωνίας για την Γροιλανδία-Δεν επιβάλει δασμούς
CNNi: Δεν είναι τόσο «τρελό» το σενάριο για πετρέλαιο στα 200 δολάρια / βαρέλι
15:40
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 77χρονη για τον θάνατο του ηλικιωμένου συζύγου της
15:36
Τραμπ: «Θέμα χρόνου το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για να πάρουμε το πετρέλαιο»
15:28
Θρίλερ με την τύχη του πληρώματος του F15 που υποστηρίζει ότι κατέρριψε η Τεχεράνη (vid)
15:22