Δανός ΥΠΕΞ: Η χώρα μας βλέπει μια ευκαιρία για «ουσιαστική διαπραγμάτευση» με τις ΗΠΑ
Η Δανία βλέπει μια ευκαιρία να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ τους όρους για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γροιλανδία, στον απόηχο της ανακοίνωσης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «πλαισίου συμφωνίας» με το ΝΑΤΟ για το νησί της Αρκτικής, δήλωσε σήμερα ο δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
Προέκυψε μια ευκαιρία «ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ξανά ουσιαστική διαπραγμάτευση μεταξύ του βασιλείου, δηλαδή της Δανίας και της Γροιλανδίας αφενός, και των ΗΠΑ αφετέρου», δήλωσε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου με την ΥΠΕΞ της Σουηδίας Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ.
«Πιστεύω λοιπόν ότι συμμεριζόμαστε τους στόχους, αλλά όχι απαραίτητα τις μεθόδους, Και τώρα προκύπτει η ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους», συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Κοπεγχάγη σκοπεύει να άρει την απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας
«Η Δανία επιδιώκει σεβασμό για την εδαφική ακεραιότητά της», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας
Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία στην Πάτρα
15:50
Επιστήμονες εντόπισαν νέο είδος ζώου που έζησε πριν 100 εκατ. χρόνια στην Ισπανία
15:49
Η Χεζμπολάχ ορκίζεται πίστη στον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν
15:42
H LAMDA επενδύει στις τοπικές κοινωνίες με νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα και φορείς
15:36