Συναγερμός σε δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ για ακραία χιονοθύελλα: Πάνω από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
Χιονισμένα σπίτια στο Σινσινάτι (φωτογραφία αρχείου)
APΣυναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από την ακραία χιονοθύελλα που έχει ήδη ξεκινήσει την επέλαση της και αναμένεται να «χτυπήσει» τουλάχιστον σε τουλάχιστον δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ.
Ήδη αρκετοί κυβερνήτες πολιτειών έχουν κηρύξει τις περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα στρατεύματα της Εθνοφρουράς.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια της χώρας έχουν ακυρωθεί, ενώ οι θερμοκρασίες σε περιοχές όπως τη Νέα Υόρκη είναι πολικές αφού το θερμόμετρο έχει κυλήσει στους μείον 23 βαθμούς κελσίου.
Στις δε Βόρειες Πεδιάδες η θερμοκρασία έχει φτάσει στους -46°C με 40 αμερικανικές πολιτείες να βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακραία χειμερινή κακοκαιρία που ως την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσει ως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ήδη σφοδρή χιονόπτωση καταγράφεται στο βορειοδυτικό Τέξας και την Οκλαχόμα, όπου 24.000 νοικοκυριά αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος.
Στους μείον 27 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στο Σικάγο.

Εικόνα από περιοχή της Νέας Υόρκης χιονισμένη
APΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 Πολιτείες
Οι κυβερνήτες σε τουλάχιστον 12 πολιτείες, μεταξύ των οποίων Αρκάνσας, Τζόρτζια, Τέξας, Βόρειας Καρολίνας και Νότιας Καρολίνας, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θέτοντας σε επιφυλακή και τα στρατεύματα της Εθνοφρουράς.
Τουλάχιστον 10.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, έχει επηρεαστεί περισσότερο, με περισσότερες από 1.200 από τις πτήσεις αναχώρησης ή άφιξης του Σαββατοκύριακου να έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής.
Πάνω από 1.600 εκχιονιστικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης
Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι η πολιτεία επιστρατεύει πάνω από 1.600 εκχιονιστικά μηχανήματα και 114.000 τόνους αλατιού για την αντιμετώπιση της καταιγίδας, η οποία, όπως είπε, δεν θα αφήσει καμία γωνιά της πολιτείας «άτρωτη από την οργή της Μητέρας Φύσης».
«Αν λάβουμε υπόψη και το κρύο, ο αριθμός των ανθρώπων που θα επηρεαστούν ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια», δήλωσε ο Τζέικομπ Άσερμαν, μετεωρολόγος στο Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
«Αυτή η καταιγίδα θα συζητείται για πολύ καιρό», δήλωσε την Παρασκευή η Κέιτλιν Ντιρκς, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εξηγώντας: «Αποκαλούμε αυτή τη χειμερινή καταιγίδα ιστορική επειδή τα συνολικά στρώματα πάγου προβλέπονται καταστροφικά για τις υποδομές».
Ενδεικτική της κατάστασης είναι οι ουρές έξω από καταστήματα για εφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκηας ενώ τα ράφια αδειάζουν.
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Κλέλια Ανδριολάτου: Θλιβερό να σχολιάζουμε σεξιστικά κάτι που είναι απλώς ένα ανθρώπινο σώμα
10:10
Από την απλή σκούπα στη ρομποτική καθαριότητα: Τότε & τώρα
10:00
Έρχεται ο νέος «e-katanalotis» με σύγκριση τιμών σε Ελλάδα και εξωτερικό
09:58
Έντονη κινητικότητα στην αγορά πληροφορικής
09:49