Βραζιλία: Κεραυνός έπεσε σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου - Τουλάχιστον 30 τραυματίες
Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μπολσονάρου - Φωτογραφία Αρχείου
(AP Photo/Eraldo Peres)Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κεραυνός έπληξε μια διαδήλωση υποστηρικτών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στην Μπραζίλια, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.
Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί, υπό καταρρακτώδη βροχή, σε μια πλατεία της πρωτεύουσας για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Μπολσονάρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος και κρατείται σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα στη περιφέρεια της πόλης.
Σε σοβαρή κατάσταση οκτώ τραυματίες
Ο κεραυνός έπεσε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, με τις αρχές να στήνουν άμεσα σκηνή έκτακτης ανάγκης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Συνολικά 72 άτομα δέχθηκαν ιατρική φροντίδα, ενώ 30 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, εκ των οποίων τουλάχιστον οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε υπέρ του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος και κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Μπραζίλια.
SPONSORED
Δανία: Nαυάγιο στις προσπάθειες των Φιλελευθέρων για κυβερνητικό συνασπισμό
22:46
Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στον γάμο του γιου του λόγω «κυβερνητικών υποχρεώσεων»
22:40
Ανήλικη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια σε χωριό της Αχαΐας - Νοσηλεύται εκτός κινδύνου
22:34
Ουκρανία: Πυρκαγιά σε κέντρο υπερυψηλής τάσης λόγω επίθεσης - Ανησυχία από ΔΟΑΕ
22:25