ΚΟΣΜΟΣ

Στάρμερ: «Το Ιράν δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα»

Στάρμερ: «Το Ιράν δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ

AP Photo/Frank Augstein, Pool

«Η Βρετανία συνεργάζεται με τους συμμάχους για να αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, απαντώντας σχετικά με την υποστήριξη πιθανών αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράν

«Ο στόχος, ή ο σκοπός, στην περίπτωση αυτή είναι ότι το Ιράν δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε ο Στάρμερ στο BBC News.

Τι ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ερωτηθείς εάν οι δηλώσεις του υπονοούν ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει τις όποιες αμερικανικές επιθέσεις, ο Στάρμερ είπε: «Λέω ότι υποστηρίζουμε τον στόχο και συνομιλούμε με τους συμμάχους για το πώς θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο το Ιράν αντιμετώπισε τους διαδηλωτές, λέγοντας ότι οι δολοφονίες και η καταστολή των διαδηλωτών ήταν «αποκρουστικές», αφότου ένας Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων σε όλη την χώρα.