Ουκρανία: Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι χαιρετίζουν μια «εποικοδομητική» συνάντηση στη Φλόριντα
Φωτογραφία Αρχείου - Ο Ρώσος απεσταλμένος του Βλαντιμιρ Πούτιν Kirill Dmitriev, αριστερά, και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ
(Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)Στη Φλόριντα συναντήθηκαν οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Στιβ Γουίτκοφ και Κίριλ Ντμίτριεφ, σε μια συνάντηση που χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική», στο πλαίσιο των αμερικανικών προσπαθειών για διαμεσολάβηση και τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη συνάντηση, η οποία δείχνει ότι η Ρωσία επιδιώκει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία», έγραψε σε ανάρτηση στο Χ ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Γουίτκοφ, χαιρετίζοντας μια «παραγωγική» συνάντηση.
Διευκρίνισε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία περιλάμβανε επίσης τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, και τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του προέδρου Τραμπ.
Ο Ντμίτριεφ από την πλευρά του σε ανάρτηση στο Χ έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συνάντηση με την αμερικανική αντιπροσωπεία που είναι υπεύθυνη για την ειρηνευτική διαδικασία. Επίσης, μια παραγωγική συζήτηση σχετικά με την οικονομική ομάδα εργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας», έγραψε.
Νωρίτερα, μια πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν στις 8:00 ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (15:00 ώρα Ελλάδας).
Καμία από τις δύο πλευρές δεν παρείχε λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων.
Τροχαίο με παράσυρση πεζού στον περιφερειακό στις Σέρρες - Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας
22:27
Αποκλείει συνεργασίες η Διαμαντοπούλου: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Στόχος η πρώτη θέση
22:27
Κινηματογραφική καταδίωξη στο Ηράκλειο - Συνελήφθη ζευγάρι για 14 διαρρήξεις και λεία 60.000€ (vid)
22:17
Στο Καράκας η νέα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Βενεζουέλα
22:14