Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιστίνα
Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα
Vatican Media via AP, HOΣε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης του αριστουργήματος του Μιχαήλ Άγγελου «Η Δευτέρα Παρουσία» στην Καπέλα Σιστίνα, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, προχωρά το Βατικανό.
Σκαλωσιές τοποθετούνται μπροστά στο εμβληματικό έργο – που χρειάστηκε μια πενταετία για να ολοκληρωθεί (1536-1541) από τον ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης – το οποίο απεικονίζει την Ημέρα της Κρίσεως της ανθρωπότητας. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.
Ειδικοί καθαρίζουν τακτικά τις τοιχογραφίες του παρεκκλησίου τη νύχτα, αλλά η «Δευτέρα Παρουσία» απαιτεί εξαιρετικά προσεγμένες εργασίες, διευκρινίζει το Βατικανό.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής συντηρητής Πάολο Βιολίνι εξήγησε ότι οι εργασίες αποσκοπούν κυρίως στην αφαίρεση σωματιδίων ρύπων που, με την πάροδο των ετών, έχουν αλλοιώσει τα χρώματα και την ευκρίνεια του έργου. Ως εκ τούτου, «θα αποκατασταθεί πλήρως η εκφραστική πολυπλοκότητα του έργου», διαβεβαίωσε.
Η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τα διδάγματα μία νέα αφετηρία για δυναμικότερη αντιπαράθεση με το βαθύ κράτος»
09:58
«Επιστροφή στη Λίθινη Εποχή»: Γιατί συζητάμε ξανά για το δόγμα της απόλυτης καταστροφής
09:51
Αποστολή για λίγους... η διάσωση του Αμερικανού πιλότου στο Ιράν - Στρατιωτικοί εξηγούν γιατί
09:41
Εννέα νεκροί στο Ιράν από χτυπήματα στην περιοχή όπου βρισκόταν ο Αμερικανός πιλότος - Νέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στο Λίβανο
09:33