Έκρηξη σε τέμενος στο Πακιστάν: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 31 νεκροί
Φωτογραφία αρχείου
AP Photo/K.M. ChaudaryΤουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 169 τραυματίσθηκαν μετά από επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε σε σιιτικό τζαμί στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σήμερα Παρασκευή 6/2.
«Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη αυξήθηκε. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι. Ο αριθμός των τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία έχει αυξηθεί σε 169», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Ιρφάν Μεμόν.
Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε στο τζαμί «Khadija Tul Kubra» στην περιοχή Ταρλάι Καλάν στα νοτιοανατολικά, κατά τη διάρκεια της προσευχής.
Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2025, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην είσοδο του Δικαστικού Συγκροτήματος της Περιφέρειας Ισλαμαμπάντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες. Παραμένει, όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής εάν πρόκειται για αντίστοιχη περίπτωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκρηξη σε τέμενος στο Πακιστάν - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 80 τραυματίες
Πακιστάν: Τουλάχιστον εκατό νεκροί από επιθέσεις αυτονομιστών - Γυναίκες και παιδιά στα θύματα
Υπόθεση Παναγόπουλου: Το ντόμινο εξελίξεων με Στρατινάκη, Κακούση, η ΓΣΕΕ και η πολιτική κόντρα
17:19
Λίβανος: Η Βηρυτός και η Δαμασκός υπέγραψαν συμφωνία για τη μεταφορά Σύρων κρατουμένων
17:10
Χειροπέδες σε μητέρα ανήλικης στον Βόλο για παιδική πορνογραφία
17:06
Γερμανία: Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο Βερολίνου - Συνεχίζονται τα προβλήματα από τον παγετό
16:59