ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τις επόμενες συνομιλίες με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τις επόμενες συνομιλίες με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί

ΑΠΕ ΜΠΕ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera που επικαλείται δήλωση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγκί, δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μια μέρα μετά τις συνομιλίες των δύο πλευρών στο Ομάν.

Ο Αραγτσί σε συνέντευξή του σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι ο νέος γύρος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Επίσης, επικρίνει αυτό που αποκαλεί «δογματική κυριαρχία», η οποία επιτρέπει στο Ισραήλ να επεκτείνει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο, ενώ πιέζει άλλες χώρες της περιοχής να αφοπλιστούν.

«Το επεκτατικό σχέδιο του Ισραήλ απαιτεί την αποδυνάμωση των γειτονικών χωρών: στρατιωτικά, τεχνολογικά, οικονομικά και κοινωνικά», λέει ο Αραγτσί.

«Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, το Ισραήλ είναι ελεύθερο να επεκτείνει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο χωρίς περιορισμούς... Ωστόσο, από άλλες χώρες απαιτείται να αφοπλιστούν. Άλλες πιέζονται να μειώσουν την αμυντική τους ικανότητα. Άλλες τιμωρούνται για την επιστημονική τους πρόοδο», προσθέτει.